Jardín y exterior del estudio, parte trasera
Puerta principal de la vivienda - estudio
Jardín y exterior del estudio
Vegetación en el exterior del estudio
Zona de jardín del estudio con palmeras
Plano del estudio de Guamasa. Planta baja.
Plano del estudio de Guamasa. Planta Alta.
Detalle de acabado de madera de las ventanas del estudio de Coderch
Detalle de acabado del portón exterior
Interior del estudio de Coderch
Sala de reuniones del estudio de Coderch Urbanismo y Arquitectura
Jardín y exterior del estudio, parte trasera
Puerta principal de la vivienda - estudio
Jardín y exterior del estudio
Vegetación en el exterior del estudio
Zona de jardín del estudio con palmeras
Plano del estudio de Guamasa. Planta baja.
Plano del estudio de Guamasa. Planta Alta.
Detalle de acabado de madera de las ventanas del estudio de Coderch
Detalle de acabado del portón exterior
Interior del estudio de Coderch
Sala de reuniones del estudio de Coderch Urbanismo y Arquitectura
ARCHITECTURE AND LANDSCAPING

Home / Studio at Guamasa

  • CATEGORY : ARCHITECTURE AND LANDSCAPING
  • PROYECTO DE :
  • AÑO :
  • CLIENTES :
  • UBICACIÓN :
  • POBLACIÓN 2012 :
  • POBLACIÓN 2020 :
  • POBLACIÓN 2021 :
  • DIRECCIÓN :
  • SUPERFICIE ÁMBITO :
  • SUPERFICIE MUNICIPAL :
  • SUPERFICIE PARCELA :
  • SUPERFICIE CONSTRUIDA :
  • PLAZAS TURÍSTICAS :
  • COAUTOR :
  • PRESUPUESTO CONTRATA :
  • CONTRATISTA :
  • MONTANTE DE OBTENCIÓN DE SUELO Y OBRA DE URBANIZACIÓN (BRUTO) :
  • FOTOGRAFÍAS :
  • COREDACTOR :
  • DATE : 2003 (Project) / 2006 (Completion)
  • CLIENT : Coderch Estudio de urbanismo y Arquitectura S.L.P.
  • ADDRESS :
  • LOCATION : Guamasa, La Laguna (Tenerife)
  • MUNICIPAL AREA :
  • 2012 POPULATION :
  • 2020 POPULATION :
  • 2021 POPULATION :
  • PLANNED TOURIST CAPACITY :
  • SURFACE AREA :
  • PLOT AREA :
  • PLOT SURFACE AREA : 500 sqm
  • GROSS FLOOR AREA : 324 sqm
  • BUILT AREA :
  • CO-AUTHOR :
  • CO-EDITOR :
  • AMOUNT (LAND AND CONSTRUCTION WORKS) :
  • CONTRACT BUDGET : 0,33 M€
  • CONTRACTOR : Cipriano García Suárez
  • DEVELOPMENT CONTRACTOR :
  • PHOTOGRAPHY : Bárbara Real López

The requirements called for the construction of a home/studio to hold the current headquarters of our company. The building reminds us of a garden city in two modules of one and two storeys. The space features an open, flexible, and multifunctional nature in which the only compartmentalised rooms are the plumbed areas and the single bedroom. The basement is used as an archive and reprography area.

In terms of landscaping, the interior open areas are as broad as possible, wrapping the building to maximise privacy both with respect to the road and to the rest of the adjoining plots. Likewise, it combines ground covering plants, shrubs, and tree species and even keeps the pre-existing laurel intact.

The building exemplifies our company’s commitment to bio-climatically efficient architecture: all the windows have wooden shutters that protect against the sun’s rays, and there is also a 63 m3 cistern to water the garden plus a 4.86 kW rooftop photovoltaic panel installation which makes us practically self-sufficient in terms of energy.

COLLABORATORS

Project team
Ana María Gámez García – Architectural technician
Florentín Rodríguez González – Design draughtsman
Eva María León Pérez – Clerk

Structures
Carlos Romero Palacios – Architectural Technician

Bill of quantities, quotes, and supervision / works management
Víctor Rodríguez Hernández-Abad – Architectural Technician

CATEGORY

ARCHITECTURE AND LANDSCAPING

DATE

2003 (Project) / 2006 (Completion)

CLIENT

Coderch Estudio de urbanismo y Arquitectura S.L.P.

LOCATION

Guamasa, La Laguna (Tenerife)

PLOT SURFACE AREA

500 sqm

GROSS FLOOR AREA

324 sqm

CONTRACT BUDGET

0,33 M€

CONTRACTOR

Cipriano García Suárez

PHOTOGRAPHY

Bárbara Real López

SHARE PROJECT
Esta web utiliza cookies para su correcto funcionamiento. Al hacer click en el botón ACEPTAR, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar + Info   
Privacidad